NÄYTÖT

joulukuuta 10, 2014

Tasa-arvo

Iltalehden sivulla oli video ihmisoikeus-testistä, missä nuoripari näyttelee väkivaltakohtauksen. Vain yksi ihminen puuttui tilanteeseen.

Kommenteissa miekkonen kertoo/väittää että miehet kohtaavat elämänsä aikana enemmän väkivaltaa kuin naiset ''missään vaiheessa''. Hän sanoo myös, että suurinosa perheväkivallan uhreista on miehiä, ja heitti pari linkkiäkin siihen.
(En kopio hänen kommenttiaan koska lupa-pyyntöön ei vastausta saatu) 


Tähän oli kuitenkin vastannut hienosti Netta, seuraavalla tavalla:
''''Poliisin tietoon tullut väkivalta sekä perheissä että muissa olosuhteissa on pääasiallisesti miesten tekemää.''

"Miehiin kohdistuva väkivalta tulee useammin viranomaisten tietoon kuin naisiin kohdistuva, koska miehet joutuvat väkivallan uhreiksi usein julkisilla paikoilla ja tuntemattomien taholta."

"Henkirikokset ovat suurelta osin miesten välistä väkivaltaa. Pääosa liittyy keski-ikäisten työelämän ulkopuolella olevien miesten keskinäisiin alkoholinkäyttötilanteisiin."

"Parisuhdeväkivaltaan kuolleista on 83 prosenttia naisia. Vuosina 2002–2009 yhteensä 184 naista ja 38 miestä kuoli nykyisen tai entisen eri sukupuolta olevan kumppanin toimesta."

Kyllä, mies kohtaa enemmän väkivaltaa, mutta useimmiten toisen miehen toimesta. Perheväkivallassa mies on useimmiten syyllinen eikä uhri. Toki tässä yhteiskunnassa on myös asioita, missä miehillä on naisia heikompi asema (esim. Huoltajuus ja varusmiespalvelus) joihin pitäisi ehdottomasti puuttua ja naisten asema on Suomessa huipputasoa maailmanmittareilla.

Eniten minulla pisti silmään noilla sinun sivuilla antifeminismipropaganda. Nykyään tuntuu, ettei suurin osa ihmisistä ymmärrä feminismin oikeaa ideaa, ei edes kaikki "feministit". Tarkoituksena on oikeasti sukupuolien tasa-arvo ja naiseuteen liittyvä nimi lähti liikkeelle silloin kun naisten asema oli paljon heikompi kuin miesten ja se on vain jäänyt samaksi. Tarkoituksena ei ole naisvalta, ei tehdä ikonisista hahmoista kuten Doctor Who:sta naisia, vaan sukupuolien tasa-arvo. Sitä ei saavuteta korottamalla mitään sukupuolta korkeammalle tai latistamalla toista alas. Kukakohan tässä propagandaa levittää?''

Väkivalta ei ole ratkaisu, vaan enemmänkin säälittävä tapa koittaa saada itselleen ''valtaa''.
On surullista nähdä kun julkisilla paikoilla nainen on väkivaltainen miestään kohtaan, ja sivusta katsojat enemmänkin naureskelevat asialle.
On myös surullista, miten loukussa väkivaltaisessa suhteessa elävät naiset ja miehet ovat.
Tasa-arvoa olisi se, ettei kummankaan tilanteen pahuutta vähätellä, eikä väritetä. Oli se sitten henkistä tai fyysistä, kohdistuen mieheen taikka naiseen.

Halusin jakaa tässä Netan kommentoinnin asiasta, kun laittoi asian hyvin ja tiiviisti, mutta tästä aiheesta tullaan kyllä vielä kirjoittamaan lisääkin. Joten stay tuned.
Muita väkivalta aiheisia merkintöjä; Tekopyhä paskiainen, HypoBully, Pedo in Iran, Maailmanvaltias

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)