NÄYTÖT

joulukuuta 17, 2014

Oletus ja Stereotypiat

Tiesitkö, että ensivaikutelma toisesta ihmisestä syntyy meille noin viidessä sekunnissa? Niinkin lyhyessä ajassa, voit antaa muille käsityksen itsestäsi, ja tämä lyhyt käsite, muka määrää täysin, minkälainen monimutkainen olento olet.

1.
Yleensä oletetaan, että sosiaaliset ihmiset tutustuvat helposti muihin. Tässä lauseessa pitäisi muuttaa sana helposti > sanaan helpommin. Ei se välttämättä ole helppoa, mutta ehkä helpompaa kuin ujoilla ihmisillä. Joten pitää muistaa, että ei se sillti helppoa ole.

2.
''Ei voi mennä homon kanssa saunaan, kun sit se yrittää jotain''. Huoh, mistä sitä edes aloittaisi. Sanottakoot vaikka ensimmäisenä se, että vain koska joku on gay, ei tarkoita että hän yrittäisi jokaista miestä kenet näkee. Miehet, yritättekö päästä lykkiin jokaista naista ketä saunassa näette? Viehättääkö teitä jokainen nainen kehen törmäätte?
Kaikilla on se oma ''tyyppi'' mihin ihastuu, myöskin seksuaalivähemmistöillä.
Jos satut olemaan jonkun tyyppiä, ota se kohteliaisuutena ;)

3.
Mitä ihmiset olettavat kun näkevät lihavan ihmisen? Ihmiset olettavat samaa, mitä tv-sarjat ja elokuvatkin opettaa. Lihava on aina lihava koska rakastaa ruokaa ja etenkin roskaruokaa. Siirapit poskella tunkee kananugetteja ja vadelmadonitseja nassuunsa.
Pitäisi ihmisten osata olla avarakatseisempia, lihoamisen takana voi olla miljoona eri syytä, kuin roskanahmiminen. Liikunnan puute, luustolliset viat, sairaudet, lihottavat lääkkeet, syömishäiriöt (kuten PED), tunnesyöminen, jne. Aika harvoin lihava on lihava koska tykkää ruoasta niin paljon.
Jätä tuomitsevat ajatuksesi kotiin, ja avaa mielesi.

4. 
Viimeisenä vähän ihmisistä poikkeava oletus/stereotypia: Kissat aina luokitellaan memeissä, leffoissa, ja vitseissä itsekkäiksi omantiensä kulkijoiksi joille omistaja on pelkkä palvelija. Tämä on niin liian yleistettyä! Ei kaikki kissat todellakaan edusta tätä stereotypiaa. Know your facts!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)