NÄYTÖT

joulukuuta 03, 2014

Kuolemantuomio 2

Iltalehti linkkasi uutisen, että suomi haluaa auttaa somalialaista miestä, joka on saanut kuolemantuomion kotimaassaan opiskelijan kaulan katkaisemisesta. Hän ei ole suomenkansalainen mutta on asunut suomessa.

Ihailtavaa ehkä se että halutaan luoda välittävää, pelastavaa ja kansainvälistä kuvaa suomesta, mutta onko tässä järkeä?
Käytetään paljon aikaa ja vaivaa siihen, ettei vaan kaulojen katkoja kuole. Sitten tarjotaan hänelle ammattiapua, joka tietty menee meidän "en-haluaisi-auttaa-murhaajaa" -ihmisten verorahoista, koska lets face it, välittävän kuvan antaminen käy, mutta ilmaseksi ei.

Sitten kys. mies on pari vuotta vankilassa ja parantuu ihmeellisesti tappaja vaistoistaan ja hänet vapautetaan suomen lähiäkaduillle ja ennenkuin huomaammekaan puuttuu väeltä taas päitä.
Pitäisikö hoitaa Suomi ja Suomalaisten olot ensin alta pois, ennenkö autetaan murhaajia jotka eivät edes psykologisesti pysty muuttamaan sitä mitä ovat?

Joidenkin mielestä on barbaarista ja kostomaista, jos taposta rikoksena, tulee tappo tuomioksi. Mutta ei tässä vielä niin kukkahattutätejä olla, että asiaa voisi katsoa sormien (kalterien) välistä. Miksi murhaajalle pitäisi antaa luksus olot Suomen vankilassa? Oli se vankila sitten kuinka kamalaa tahansa, ainakin on elossa, toisin kuin uhrinsa. Siinä vaiheessa kun on vienyt ihmishengen, on myös luopunut ihmisarvostaan. Ei ole kostamista teloittaa murhaajaa, Eye for an eye, karma on bitch ja niin edelleen.

Eläin käy ihmisen kimppuun, mitä sille tehdään? Se lopetetaan. Ihminen tappaa toisen ihmisen, mitä sille tehdään? Se pitää pelastaa!
En muutenkaan käsitä miten tämä asia muka Suomelle kuuluu. Antaa heidän setviä asiansa. Ainakin murhaajien kohtelussa he ovat suoraselkäisempiä kuin me.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)