NÄYTÖT

syyskuuta 24, 2014

Maailmanlol

Mietitään ihan mielikuvitusleikkinä, minkälainen olisi moderni maailmanloppu? 

Maailmanloppu voisi hyvinkin johtua monesta eri asiasta, koska teorioita löytyy joka sormelle!
Ehkä se vesi loppuu ice bucket challengien myötä?
Ehkä ilmaston muutos hukuttaa mantereet, ja sen aiheuttama kuumuus polttaa loput?
Ehkä ebola virus, tappaja-hämähäkit/ampparit, raibies tai rutto pyyhkäisee ihmiset pois?
Ehkä Auringon elinikä loppuu odotettua aikaisemmin?
Ehkä kaikki ydintehtaat sun muut vuotaa maailmaan luoden kaikkialle Tšernobylin?
Ehkä tulee supertulivuoripurkaus, jota ihminen ei voi estää?
Tai ehkä öljyä porataan liian syvältä, osuen ytimeen jolloin maailma räjähtää? Koska tämähän on siis täysin mahdollista :D


Saattaa se tietenkin olla se meteorikin, tosin siitä en usko että koko pikku maapallomme tuhoutuisi, riippuen tietty kuinka iso meteori on kyseessä. Pitää kysellä avaruus-äijiltä lisää.
Mutta minkälainen olisi moderni meteori-maailmanloppu? No kuva kertoo paljon. Voisi niin kuvitella vain käsiä ojossa kuvaamassa tuota mahtavaa möykälettä. Ihmisten mielessä ei olisi asiat kuten ''kuolenko? selviänkö? miksi näin kävi?'' jne, ihmisten mielessä varmaankin olisi ''Nauhottaako tää? Kerkeenkö lisätä instagramiin? Kivasti pixeleitä...'' jne. 


Entä jos se ''next-big-thing'' ei olisikaan meteori, vaan sota?
Me olemme historian tunneilla käyneet läpi niitä muutamia kirjeitä ja merkkejä, mitä sodat ovat jättäneet jälkeensä. Tietoa on loppujen lopuksi hyvin vähän.
Mutta modernissa maailmansodassa tulisi varmaan jopa liikaa infoa.
Miettikää nyt kun aamulla heräätte ja käytte heti älypuhelimellanne tarkastamaan facebookin (=> riippuvuus btw?), ja siellä näkyy koko news feedi täynnä tilapäivityksiä. Missä on ollut pommeja ja kenen käsi on räjähtänyt, Kuka piileskelee vaatekomerossa ''#pelottaa'', ja kuka ettii parempaa pommisuojaa kun pikkusiskolla on vaan bieberiä puhelimessa?
Riippuen pitääkö sota ensin julistaa, vai tullaanko sieltä vaan rajan yli, niin tämä olisi varmasti aika häiritsevä mutta toki moderni-tapa kuulla asiasta.
Toinen asia joka tulisi modernista sodasta mieleen, on mielikuva siitä, kun kaikki me gamerit koitetaan pärjätä siellä oikeassa sodassa. Siellä mennää tottuen että voi imeä kilon luoteja ennenkö tuntuu missään, mutta harmi kyllä, se ei kyllä toimi ihan niin.


Joskus tulevaisuudessa kun kouluissa opiskellaan sitten sitä kolmatta maailmansotaa, ei kivuta kirjoja etsien kirjeitä, vaan siellä näytetään julkkisten, pressojen, sekä normi kansalaisten tilapäivityksiä ja tweettejä. Ehkä jopa tämä merkintä, jolloin sitten jo kuolleelle minulle kasvaa meedion maine. Siistii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)