NÄYTÖT

syyskuuta 18, 2014

Ennakkoluulo

Haluaisin tuoda tässä aiheessa esiin henkilön, johon varmasti monilla on syntynyt ensivaikutelmasta huonot ennakkoluulot, oikeastaan tietämättä koko asiaa.
Myönnän olleeni itse kanssa yksi näistä, jotka hänet tuomitsi, ja sen takia haluan tämän aiheen jakaa, koska siitä oppi itse, ja nyt toivottavasti muut voivat myös oppia.
Kyseessä on siis Friday kappaleen laulaja; Rebecca Black

Se mitä me näimme, oli nuori tyttö, joka teki muka hyvän hittibiisin Friday. Biisi oli meeelkoisen ärsyttävä, eikä hänellä tuntunut olevan sille alalle tarpeeksi talenttia. = Ärsyke.

Se mitä emme tienneet, oli se että Rebecca oli kävellyt sisään tälläiseen ''laula-oma-laulusi'' -liikkeeseen, ja ajatteli että no miksipä ei. Näin päätyen Friday-tytöksi. Pieni projekti mielessä, jota kukaan ei varmasti näkisi, vei hänet tuomitsevien silmien eteen, eli julkisuuteen.

Hän kertoo vlogissaan asiasta, miten se tapahtui ja paljon siitä vihasta mitä siitä seurasi. (Julkkisvihastakin tulee aihe myöhemmin), hän myös kertoo että vasta youtuben kautta on löytänyt sen mitä haluaa tehdä, ja mitä haluaa olla. Mutta hänellä on silti nyt ja varmaan aina FRIDAY leimattuna otsaan.

Tämä ei nyt ole mikään ''voi Rebecca parkaa'' -juttu, vaan nimenomaan se, että tuomitaan tietämättä oikeastaan mitään.

Mitä tästä nyt siis opitaan?
Vaikka on normaalia saada/tehdä ennakkoluuloja, ja päätelmiä, pitää silti muistaa että se mitä tietää on hyvin pieni osa siitä, mitä se on.
Eli pitäisi osata tunnistaa ja ignoorata omat tuomitsevat ajatukset, eikä ''levittää sanomaa'' tietämättä kaikkia faktoja. Tietenkin free speech sanoo että ''puhu'', mutta tällöin järjen pitäisi sanoa ''pidä mölyt mahassa''.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)