NÄYTÖT

lokakuuta 05, 2013

Vihan väreissä 3/3

 Mielestäni vihan voi luokitella ainakin kolmeen luokkaan. Joten siitä tässä juttua.

3. Muut
Tähän ryhmään luokittelen kaikki ääripää tapaukset, jotka eivät ole niin yleisiä.
Esim. Raivoviha. Raivoviha on negan ääripää, ainoa tapa miten raivovihassa pystyy purkautumaan on fyysinen väkivalta. (Joka kannattaa aina purkaa nyrkkeilysäkkiin). Tämä viha on myös kalliimpi kuin muut, koska tulet rikkomaan omia, sekä muiden tavaroita ennekuin rauhoitut. On iso helpotus tajuta että tämä ei ole yleinen, mutta jos siitä tulee yleinen, ehdottaisin lääkärillä käyntiä...
Yksi tapa estää väkivalta tilanteessa on, koittaa saada mieli kuriin. Kun huomaat tilanteen tulevan, koita saada itsesi haltuusi, psyykkaa itsesi ajattelemaan että olet väsynyt ja haluat selvittää tilanteen muulla tavalla kuin väkivallalla. Tälläisen oppimiseen menee aikaa, joten ole kärsivällinen.

Toinen ääripää on Positinttiviha, mikä on positiivisuuden päässä. Tälläinen ihminen kun tulee vihaiseksi, oikeasti osaa käsitellä tilanteen. Hän istuu alas henkilön kanssa kelle on vähän vihainen, ja selittää miksi tuntee niinkuin tuntee, ja miksi henkilö käyttäytyi niinkuin käyttäytyi.  Hän luulee päässeensä vihasta eroon, mutta ei kokonaan. Se tulee aina olemaan osa häntä, mutta hän ei tule koskaan tietämään, että miksi.
Positintillä on tapana itse yrittää korjata asiat, myös ne jotka eivät hänelle kuulu. Esim. Jos hänen ystävän puhelin tippuu ja menee palasiksi, positintti estää vihan kertymisen ja saattaa jopa ostaa ystävälleen uuden puhelimen. Be friends with her!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)