NÄYTÖT

lokakuuta 01, 2013

Lapsitähti

Usein miettinyt kun sarjoissa ja elokuvissa näkee paljon lapsinäytteliöitä myös sellaisissa kohtauksissa jotka ei välttämättä niille sovellu, että onko niistä vaikutuksia myös arkeen?

Esimerkiksi Frendien jaksossa ''The One With The Truth About London''
Ben alkaa toistamaan Rachelin sanoja Damnit ja Crap.
Tästä mietin että osaako jo ton ikänen kauheesti kirosanoja, ja haittaako sen näyttelijälapsen vanhempia että saa huutaa tv:ssä kirjosanoja, ja niin edelleen.. Koska en usko että kaikki vanhemmat haluaisi että lapsi kiroilee pienenä, saati sitten ollenkaan :)

Toinen esimerkki on Miehen puolikkaiden jaksossa ''We called it mr. Pinky''
Monenko vanhana normaalilapsi oppii seksistä? ja eikö koko Charlie Harperin elämäntapa anna ''vääränlaisen'' vaikutelman Jakelle. Kun aikuiset tietää että se on näyttelemistä, mutta lapset ei välttämättä osaa jättää oppimiaan asioita siihen varjoon että ne on näyteltyjä asioita... Hitsi kun on nyt vaikea selittää tätä! Mutta juu nou vitamiin.

Kolmanneksi esimerkiksi voisi sanoa parikin elokuvaa joissa on lapsinäytteliöitä.
Esimerkiksi: Ring 2, Hohto, Kauna, Orpokoti... jne. (PS. Hohtoon liittyvä uutinen.)
Yleensä ne kauhuelokuvat missä on lapsi jonkinlaisessa pääosassa on hyviä elokuvia (ainakin omasta mielestä), mutta tietääkö se lapsi esim. sen koko elokuvan pelottavan juonen, onko hän mukana kaikissa kohtauksissa ja näkemässä ne ja niin edelleen.

Ei välttämättä mikään tärkein aihe, mutta toisaalta miettimisen arvoinen.
Ja se juju onkin että kun alat kerran miettiin elokuvassa tai sarjassa sen lapsinäytteliän puolta, mietit sitä joka kerta...
Ärsyke eteenpäin ole hyvä! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)