NÄYTÖT

marraskuuta 10, 2014

Jalostus vol 3

Niinkuin jo varmasti huomattu, jalostus aiheita on alkanut tulla enemmän, ja jatkaa vaan tulemistaan.
Ensimmäisessä aiheessa puimme vähän sitä sun tätä rotua, ja toisessa aiheessa mäyriksiä, sekä lyttyjä.
Entäs tänään sitten?

Pekingeesi
Tai kiinanpalatsikoira, kuuluu todellakin näihin liiallisesti jalostettuihin rotuihin. 
Vuoden 2003, Maailmanvoittaja Danny, joutui seistä voittokuvaamisten ajan jääalustalla (icepeck), koska rodun super lyttykuono, rakenne ja massiivinen turkki, tekee niiden hengityksen todella vaikeaksi.
Ensinnäkin, suututtaa, ja ällöttää se, mihin kuntoon ihmiset on jalostaneet rotuja, mutta vielä enemmän suututtaa se, että tälläinen on maailmanvoittaja? Koira, joka ei selviä kuvaustilanteesta ilman jäähdytysalustaa.. Onko se silloin edes koira?
Minkälainen sairas paska pitää olla, että edes kehtaa jatkaa näitä sairaita rotuja?


Cavalierkingcharlesinspanieli
Söpö ja kätevä perhekoira pilattu jalostuksella. > Äärrimmäisiä neurologisia sairauksia, koska koiran kallo, on liian pieni sen aivoille. Niinkuin BBC:n dokkarissa sanotaan; Se on kuin sinun jalkasi olisi kokoa 42, ja yrität tunkea sitä kenkään jonka koko on 36.
Tätä kutsutaan Syringomyeliaksi. Tällöin koiran aivot eivät mahdu sen kalloon, vaan ne työntyvät selkäydinkanavaan. Tämä aiheuttaa järkyttävää kipua koiralle.

Dokumentissa haastateltu nainen sanoo koiransa syringomyelia/pakkorapsutus oireiden alkaneen 18 kuukautta sitten... On varmasti todella huolissaaan omasta rakkaasta, kun antanut sen kärsiä 18 helvetillistä kuukautta.

Ja ihan kuin tämä ei tekisi rodusta tarpeeksi sairasta, melkein jokaisella kavaljeerilla on sydänongelmia = krooninen sydänläpän degeneraatio. Sairaus saattaa aiheuttaa puhjettuaan sydämen vajaatoimintaa.
Cavaliereilla on myös yli 100-kertainen riski moniin muihin rotuihin verrattuna sairastua koiran kuivasilmäisyytee.
Se siitäkin rodusta sitten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)