NÄYTÖT

marraskuuta 05, 2014

Disney - Anastasia

Jälleen aika Disney -aiheelle! Aikaisempia kirjoituksia on: Pocahontas, Herkules, Pieni merenneito & Notre Damen kellonsoittaja.
Tänään aiheeseen päätyi Anastasia. Elokuvan valitsin koska sain sen ystävältäni lainaan, ja en ole pitkään aikaaa sitä katsonut. En muistanutkaan että se oli niin lyhyt!

''Hyvää'' kuvaa moni asia ja teko, (niinkuin pienessä merenneidossakin). Ei ole selkeää yhtä ihmistä. Koira on hyvä kun laittaa kaiken alulle raahaamalla oikealle polulle, Anastasia on hyvä, koska ei luovuta, Ja Dimitri on hyvä koska...

''Pahaa'' kuvaa pyhä mies Rasputin -> vaarallinen mielipuoli.. (Pitäisikö tässä välissä sortaa uskovaisia? Joukkijoukki)
Hän on myynyt sielunsa pahalle, ja pitää elämän tavoitteenaan tappaa kaikki Rovanovit. Hän on myös syy siihen, miksi Anastasia on päätynyt orvoksi, joten karma much?

Miksi se Dimitri on hyvä?
- Dimitri antaa alussa pahan vaikutelman, koska lähtee prinsessan muokkaukseen rahan takia, antaa toivoa, vaikka ei voi luvata onnellista loppua. Kuitenkin matkan myötä hän rakastuu ja kasvaa ihmisenä niin, ettei edes lunasta palkintorahoja. Siinä piilee hyvä opetus, joka on se, että raha ei ole tärkeintä!

Se mitä Anastasin isoäidin rooli opettaa, on että oikeiden asioiden takia kannattaa taistella, eikä antaa periksi. Pitää vain osata nähdä se ohuen ohut raja pakkomielteen välillä.

Monille tämä saattaa olla just another Disney, mutta jollekkin, joka on itse orpo, tälläinen elokuva on voinut olla todella lohdullinen kasvaessa aikuiseksi.
Kaikki ei ehkä ole prinsessoja, mutta kaikilla helvetti soikoon on oikeus sellaiseksi itsensä tuntea.

Hauska asia on se, miten Anastasian hiukset kasvavat böyt metrin leffan aikana.
(Sanottakoot vielä, että Anastasiahan ei ole Disneyn leffa. Se on 20th Century Foxin elokuva, jonka on ohjannut kaksi Disneyn ex-työntekijää Don Bluth sekä Gary Goldman. Moni kuitenkin luokittelee Anastasin Disney leffaksi/prinsessaksi).

Mielestäni Anastasia kuvaa epäitsekkyyttä, itsenäisyyttä sekä ihmisarvoa. Peukut ylös!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)