NÄYTÖT

marraskuuta 13, 2014

Armokuolema

Kuolema. Helpotus? Kirous? Miksi sitä venytetään?
Tietenkin on ymmärrettävää ettei halua kuolla, tai halua että lähimmäiset kuolee, mutta jos elät enää koneiden avulla, Oletko varma että elät?

Circle of life, me synnytään, me kuollaan.
Mitä me ei tehdä, on maksaa miljoonia euroja lääkkeistä ja leikkauksista jotta ei tuu ikääntymisen merkkejä, tai pidetä jo periaatteessa kuolleita ihmisiä hengissä koneiden avulla.

Aamulehden Taloustutkimuksella vuonna 2012 teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaisista 77 % hyväksyisi armokuoleman ja vain 12 % on kielteisellä kannalla.

Helsingin Sanomien vuoden 2013 kyselyn mukaan kolme neljästä suomalaisesta kannattaa kansalaisaloittetta eutanasiasta.

Periaatteessa suurinosa suomalaisista tukee armokuolemaa, eli siis eutanasiaa. Silti viimeisin kansanaloite sai vain 4 339 kannattajaa ja olisi tarvinnut vähintään 50 000 nimeä, jotta se olisi voitu toimittaa eduskuntaan. Miksi jäi näin vajaaksi? Ehkä moni ei tiennyt koko adressista, ehkä kaikki ei tiedä että armokuolema on virallisesti eutanasia, tai niinkuin perus-suomalainen: ei vaan jaksa.
Itse ainakin lukeudun noista jokaiseen.


Kenenkään ei kuulu olla elossa vihanneksena. Jos ikinä itse siihen vihannes tilaan päädyn, siinä vaiheessa tehtävä niinkun Dexter teki Camillalle. Syöttää parasta limekakkua, pienen elämänlopettamislääkkeen kanssa.

Mietitään vaikka näin ihan rahallisesti; Hoitokodit ja sairaalat on täynnä valmiiksi kuolleita ihmisiä ja vetää kaiken pienellä budjetilla, koska puolet porukasta koomailee, ja ''elää'' viimeisiä päiviään letkuissa. Näihin menee verorahoja, ja ihmismieli heikkenee. Näiden ihmisten läheiset, eivät osaa päästää irti. Käyttävät tilannetta hyväkseen, koska ei ole koskaan oppinut sanomaan hyvästejä.  

Kuolema on kamala asia. Mutta se on myös asia, jota ei voi paeta.
Ketään ei pitäisi pakottaa elämään letkun kautta. ''Kaikilla'' on oikeus elää, ja kaikilla on oikeus kuolla. Tälläinen tilanne, missä elät vihanneksena, ei auta ketään. Se tilanne on huono henkilölle joka siinä makaa, hänen läheisilleen, sekä yhteiskunnalle.

Joten, muistakaa antaa ne äänenne seuraavassa eutanasia aloitteessa, niin saadaan asioita eteenpäin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)