NÄYTÖT

marraskuuta 04, 2013

Sadut opettaa

Asioita joita sadut opettavat väärin:
- Rakkautta ensisilmäyksellä. On kyllä ihastusta ja himoa ensisilmäyksellä, mutta ei rakkautta. Sun pitää tuntea se toinen ihminen että voit rakastaa sitä, ja sillaista ei tapahdu ensisilmäyksellä.
- Prinssi Uljas. Ensinnäkin kaikille ei ole 'sitä oikeaa', jotkut elävät elämänsä yksin. Toiseksi, ei pidä jäädä odottamaan että se Uljas sieltä saapuu pelastaan elämäsi, vaan pitää tehdä asialle jotain itse, mennä itse maailmaan jahtaamaan unelmiaan.
- Happily ever after. Satujen mukaan kun draama ja lohikäärmeet ovat ohi, alkaa stressivapaa onnellinen elämä yhdessä.. Kun taas oikeasti asia ei ihan näin mene. Elämä on vuoristorata, johon kuuluu sairaudet, kuolema sekä rahattomuus.
- Rumuus. Saduissa vain kauniit löytävät rakkauden

Asioita joita sadut opettavat oikein:
- Mielikuvitus. Etenkin sadut joissa on selkeet piirteet juonesta, ja tapahtumien kulusta, kehittää lapsen mielikuvitusta.
- Oikea ja väärä. Aina on saduissa perusasiana se, että on ilkeä noita, ja suloinen tyttö joka ei vahingoittaisi ketään, eli Hyvä ja Paha. Lapsen pitää osata tunnistaa oikea väärästä, ja mikä olisikaan parempi tapa se hänelle opettaa, kuin saduista?
- Selviytyminen. Tulee mieleen pari Disneyn elokuvaa missä päähenkilö menettää äitinsä tai parhaan ystävänsä tai jonkun rakkaan (Bambi, Topi & Tessu...), mutta pääsee asian yli, selvitytyy asiasta, mikä näyttää katsojallekkin että aika parantaa haavat.

Hieno kollaasi siitä mitä prinsessoille tapahtui kun satu päättyi, kannattaa käydä katsomassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)