NÄYTÖT

marraskuuta 20, 2013

FIN - USA - Eroja

Amerikka aiheissa kun ollaan:
Pitkään jo miettiny kaikkia eroja mitä on Amerikassa, verraten suomeen, 
joten siitä tässä vähän juttua.

 Kävelykepit on aika erillaiset, meillä tuki menee käsiin, ja jenkeissä kainaloihin. En voi sanoa kumpi on parempi, koska toisia en ole kokeillut, mutta luulisin että meidän tyyli on helpompi.

Amerikassa pidetään kenkiä jalassa sisällä, meillä ei. Tämä onkin helppo, tietenkin on parempi ottaa kengät pois. Ensinnäkin se on todella epämukavaa, ja toiseksi, tuo sairaasti likaa mukanaan.

 Suomessa pystyy juomaan kraanavettä ilman ongelmia. Se on puhdasta ja hyvää! Amerikassa ei samaa voi sanoa...

 Siideri tarkoittaa eri asiaa usassa ja suomessa, siellä se on mehu, meillä alkoholijuoma.

 Kun amerikassa tulee (joissain päin siellä) lunta, ei tarvitse mennä kouluun. Meillä täytyy vaikka lunta olisi kuinka paljon. Toisaalta ymmärrettävää, koska heillä ei ole näissä paikoissa talvirenkaita. Silti hassu ero.

 Ovenkahvoja ollaan monien kanssa ihmetelty! Tuntuu että tää meidän perus kahva, on niin kätevä ettei muunlaista tarvita edes. Mutta sitten jenkeissä on nää nupit. Vaikeita avata, esim. jos sulla on kädet täynnä tavaraa ei voi käyttää kyynärpäätä? Koukkukäsisille on hankalaa...

 Meillä ei saa tietyn promillemäärän ylittäviä juomia myydä muualla kuin niille tarkoitetuissa alkoissa. Usassa myydään 24tuntia aukiolevissa kaupoissa alkoholia, sekä perus ruokakaupoista löytää 'pirkka' viinaa hyllyiltä.

Usassa on dollarikin setelinä. Meillä kolikkona. Kumpi sitten on parempi? Paha sanoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)