NÄYTÖT

helmikuuta 04, 2016

Suomi plus miinus nolla?


Suomen hyvät ja huonot puolet on paljon kiistelty asia. Periaatteessa hyvä maa, jotkut asiat hoituu ja ulkomailla suomea ylistetään. Mutta periaatteessa, ei todellakaan. Moni asia on vain kulissihyvyyttä, ja asiat on liian monimutkaisia ollakseen hyviä. Moni asia ei todellakaan toimi.
Vuosi 2016 on ollut aika hiljainen täällä blogissa, mutta toivotaan että asia muuttuu. Tämän saa hyvin käyntiin, pistämällä kollaasin ilmaan. Eli, kysymys kuuluu: Viisi asiaa mitkä suomessa on hyvin vs viisi asiaa mitkä suomessa on huonosti?

Mervi
Hyvää: Äitiysavustuspakkaus, ilmainen peruskoulu, juomakelpoinen kraanavesi, jätehuolto kierrätys ja lajittelu mahdollisuuksineen sekä autojen katsastuspakko.
Huonoa: Kallis asuminen, vanhusten kunnioittamisen vähyys, syrjäseutujen palvelujen supistuminen, osa kulttuuripalveluista koetaan elitistisenä -> ei ole vuorovaikutuksessa kuluttajaan sekä korkeasti koulutettujen huono työllistyminen.

Jukka-PekkaHyvää: Salmiakki, ruisleipä, taksi, luonto, vuodenajat
Huonoa: Korkeat verot, kateus

Marki
Hyvää: Sananvapaus, luonto, koulutusjärjestelmä, terveydenhoito, tasa-arvo
Huonoa: Verotuksen verotus, julkisen liikenteen hinnoittelu ja niiden jatkuva lakkauttaminen, byrokratian kankeus, asuntojen hinnat ja vuokrahinnat, yrittäjyyden tukeminen.


Matti
Hyvää: Sauna, ruisleipä, järvet, selkeät vuodenajat, sosiaaliset julkiset palvelut (koulu, terveydenhuolto yms)
Huonoa: Kaikki on kallista, syksyn ja talven pimeys, byrokratia, sää paskimmillaan ollessaan (sade, tuuli, loska yms.), liikaa työttömyyttä

Päivi
Hyvää: Turvallisuus, julkiset palvelut, puhtaus, tasa-arvo, vuodenajat. 
Huonoa: Ahdasmielisyys, liiallinen holhoaminen, kalleus, sää pääosan ajasta, verotus

Claudio
Hyvää: Kulttuuri, luonto, perinteet, terveydenhuolto, oppivelvollisuus
Huonoa: Korkeat verot, tympeät ihmiset, päättäjät, korkeat hinnat, pimeys

Kaikki varmasti keksivät omat top 5 listat, ja sellaiset on ihan kiva miettiäkin. Jotkut keksii enemmän huonoja, ja jotkut enemmän hyviä. 
Itse löydän varmasti paljon enemmän huonoa, koska jowishate. Mutta sitten on niitä ihmisiä jotka osaa etsiä ne hyvät asiat. Nähdä sen kultaisen reunuksen. Joten, tässä vielä Mervin plussalistaa lisää: ''Väestörekisteri, geologisesti vakaa alueellisuus, vammaistukijärjestelmä, vähäinen korruptio, jokamiehenoikeus, eläintensuojelun valvontaviranomaisuus, minimipalkka (laki/asetus), vakiintunut sukupuolitasa-arvo, rokotusjärjestelmän kattavuus,..''

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)