NÄYTÖT

marraskuuta 09, 2015

Hidaslorin viesti

Aikaisempia: Valaan viesti, Linnun viesti, Sarvikuonon viesti, sekä muita eläinaiheisia.


Eläin joka on yleistynyt maailmalla ''söpönä lemmikkinä'', ei lemmikiksi kuulu.
Hidaslori on lorien heimoon kuuluva aasialainen puoliapinalaji. Se on varmasti yksi maailman suloisimmista myrkyllisistä eläimistä, suuret silmät, tarttuvaiset käpälät sekä pörröinen turkki ihastuttaa maailmalla. Kuitenkin tämä myrkyllinen eläin ei ihmisille vaaraksi ole, koska ihmiset repivät niiden myrkkyhampaat pois. 

Hidaslorejen uhanalaisuusluokittelu, on vaaraantunut. Ihmiset jotka kauppaavat loreja lemmikkimarkkinoille, ovat ne laittomasti napanneet luonnosta, pitävät niitä häkeissä, ja myyvät pimeillä markkinoilla. Salakuljetus tapahtuu ahtaissa, ylitäytetyissä laatikoissa, usein ilman ilmareikiä, ja suurin osa loreista kuolee matkalla.
Ennenkuin lorit myydään lemmikeiksi, niiden myrkkyhampaat katkaistaan tai revitään pois, ilman mitään puudutus-aineita, mikä voi johtaa tulehduksiin tai kivuliaaseen kuolemaan. Hidaslorien silmät ovat erityisen herkät valolle, ja lorit kulkevat luonnossa todella pitkiä matkoja. -Eivät siis sovellu häkkieläimeksi. 

Hidaslorin vale-elämää ''hyvänä lemmikkinä'' levittää pahiten youtube-videot kuten tämä, joissa kuvaajien mukaan: ''Hidaslori venyttelee koska tykkää rapsutuksista'', vaikka tosiasiassa hidaslori nostaa kädet päänsä päälle kun se yrittää kauhuissaan suojautua. Tämä ''kutitus'' on lorille erittäin kivuliasta. 
Käsien ylös nostaminen on luonnossa sen tapa suojautua. Käsiensä suojissa lori nuolee kainalossa olevan erikoistuneen hikirauhasen öljyistä eritettä. Se sekoittaa eritteen sylkeensä, jolloin yhdistelmästä tulee myrkyllistä, ja kuorruttaa terävät etuhampaansa seoksella. 
Lemmikkilorien poistettujen hampaiden takia, ne eivät voi puolustautua. 

Miten vaikuttaa? Allekirjoita kutitus on kidutusta ja koita olla ottamatta kantaa tähän lemmikki-lori-fantasiaan. Ei katselua tai jakoa. Yksi voi-kun-söpö-jako voi tehdän yhden voi-haluan-tollaisen-ajatuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)