NÄYTÖT

lokakuuta 19, 2015

Maassa maan tavalla

Tarkoitus oli että en ota kantaa.. Mutta pitää sitä pari sanaa sanoa, kun sen verran ajankohtainen asia kuitenkin.

Ensinnäkin, musta on ok että tänne tullaan sotaa pakoon. Yhteinen maapallo, niillä huonot olot, meillä "ei", joten miksipä ei. Kunhan muistetaan se kulttuuriero, ja maassa maan tavalla. Joku pieni arvostus sitä maata kohtaan, joka tarjoaa asuinsijaa, kun itse pakenet sotaa.

Pakolaiset saavat samaa ruokaa, kuin mitä kouluissa syödään, ja he tästä valittavat. Hurjasti. Vaativat muutosta, ja miten käy? Tietenkin hyväksytään. Suomalaiset ovat valittaneet kouluruoasta viimeiset viiskytä vuotta, mutta aamuvelli ja kumiperunat pitävät kantansa. Ulkomaalainen valittaa? Asia korjataan samantien.

Kun kerta päästään toiseen maahan pakoon sitä sotaa, eli kuolemaa, niin silloin voisi yrittää olla kiitollinen siitä, ja tottua siihen uuteen kulttuuriin. Se on tietenkin hankalaa, ja jos kuvittelisin tilanteen toisin päin niin iso totuttelu siinä olisi. Mutta pakolaisilta ylimielisyys pois, ja suomalaisilta viha pois. Maassa maan tavalla.

Toisekseen, sen verran maantietoa ja perustietoa löytyy kaikkien päästä, että Suomi, on pohjoismaa. Suomi, on kylmä maa. Joten jos tänne tullaan sitä sotaa pakoon, voi varmasti olettaa että täällä on kylmempi kuin siellä etelässä. Iso muutos? Tottakai. Valittamisen aihetta? Ei..


Ei erityiskohtelua, eikä kurjasti kohtelua. Keep it simple. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)