NÄYTÖT

maaliskuuta 13, 2015

AlkoAgre vol 3

Vaikka tästäkin tapahtumasta on jo hetki aikaa, on mielipiteet silti ihan yhtä tärkeitä. Lue aikaisemmat merkinnät: AlkoAgre vol 1, AlkoAgre vol 2. Kuvituksen tarjoaa jälleen kerran ryyppyretket vuosien takaa.
Tässä kollaasissa asiasta, kuulemme kahta laajaa mielipidettä.

Päivi
''
Kultaisen 60-luvun lapsena, alkon juonti alkoi meikäläisellä viemällä pitkin viikkoa pontikkaa vanhempien varastosta...ja niitä sitten viikonloppuna juotiin , ilman tietoa limuviinoista tai mainoksista. Kylä se niin on, että alkoholi löytää kyllä käyttäjänsä..oli sitten lait ja mainostamiset ihan mitä tahansa. alaikäsenä jonotettiin viinakaupan kulmalla, että joku pultsari hakee pullon pientä maksua vastaan.''

Matti
''En tiedä onko tapauksessa jälleen kerran kyse poliitikkojen perverssistä omapelistä, vai täysin asian kapeakatseisuudesta, mutta alkoholilainsäädänölliset uudistukset eivät ainakaan juomien piilottamisen suhteen ihmisten silmien edestä, tuota mitään merkittäviä hyötyjä.
Se että pohjoinen kansa myrkyttää itseään, on täysin muiden asioiden, kuin itse alkoholin syytä. Ongelmat nimittäin ovat täysin muualla, kun itse välineessä, jolla ihmiset pyrkivät lievittämään kipujaan. Samalla kun heiltä yritään piilottaa itse pirua, saatetaan unohtaa että ongelman ydin on jossain muualla kuin itse alkoholissa. Se ongelma on ihmissä ja heidän elämässään. Maailmassamme asiat ovat harvoin niin yksinkertaisia, että ratkaisu löytyisi aina langan päästä. Omaa statustaan suojelevalle kansanedustajalle on kuitenkin helppo tehdä näennnäinen päätös ja viedä tällaiset ehdotukset läpi sillä verukkeella, että he muka olisivat tehneet jotain alkoholin liikakulutusta vastaan. Onhan tupakka-askien, alkoholinveron nosto, jopa juomien mainonnan estäminen halpa tapa luoda kansalle virheellinen viesti siitä, että heidän parastaan ajatellaan jatkuvasti.
Ongelmien lakaiseminen maton alle kuitenkaan harvoin ratkaisee mitään. Jos yhteiskunta ei anna asioille päivänvaloa, kaikki siirtyy pimeämpään alamaailmaan, josta saamme edelleen aseemme ja päihteemme, varsinkin tietomme näistä asioista. Mainonnan kieltäminen kuulostaa siis nykypäivän tilannetta katsottaessa huvittavalta, kun ottaa huomioon kuinka paljon ihmisillä on eri lähteitä informaation löytämiseen. Kukaan nykypäivässä elävä ihminen ei ole voinut ajatella tämän päätöksen luovan mitään, jolla olisi todellisuudessa merkittävää kongreettista vaikutusta. Kyse on pelistä, oman imagon kohottamisesta. Sitä on politiikka.
Jos hyvinvointivaltio haluaa periä nimistatuksensa, sen tulee parantaa AA-työn ja päihdevalistuksen tasoa, luoda yksinäiseen kansaan lisää yhteisöllisyyttä esim. erilaisten järjestöjen kautta. Siinä suurille veromäärille hyvä sijoitustapa tulevaisuuden hyvinvoinnin kannalta. Tämä ei ole vain hallinnon harteilla. Meidän täytyy ihmisinä herätä ja alkaa pitää huolta toisistamme kaikista läheisimmistä ystävistämme vieraisiin ohikulkiohin. Tämän maan ihmiset tarvitsevat sitä enemmän, kuin päällepäin voi tajutakkaan. Kulissivaikutusten rapistuminen paljastaa sitä entisestään.''

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)