NÄYTÖT

toukokuuta 22, 2014

Jennan tarina

Tämä kuva tällä tekstillä kulkee nyt ympäri facebookkia, ja sain luvan jakaa tämän myös tänne. Asia eteenpäin, ja levittämään sanomaa!

''Kuvassa on 25-vuotias nainen 3-vuotiaan esikoisensa kanssa. Kuvan nainen, ystävämme Jenna huomasi rinnassaan kyhmyn, kun oli juuri saanut toisen lapsensa ja kertoi siitä neuvolassa, jossa sen epäiltiin olevan vain paisunut maitorauhanen. Hän hakeutui lääkärin puheille, jossa hänet lähetettiin mielenrauhaindikaatiolla ultrattavaksi, jolloin todettiin mastopatia - hyvälaatuinen maitorauhasen rakkulatauti.

Tämän jälkeen Jennan selkä alkoi toden teolla kipeytyä ja diagnoosiksi tarjottiin noidannuolta, Scheuermannin tautia, lihaskramppia + ummetusta. Jenna söi tulehduskipulääkkeitä ja särkylääkkeitä ilman mitään vastetta kuukausia, kunnes Jenna pystyi enään vain makaamaan sohvalla kivuissaan ja juomaan sen verran vettä, että sai napit nieltyä. Tämän vuoksi munuaiset alkoi pettää ja vihdoin Jenna otettiin sairaalaan sisälle, jonka jälkeen alkoi tapahtua. Jennan tila alkoi romahtaa ja hänet siirrettiin Rauman aluesairaalasta Satakunnan keskussairaalaan tehovalvontaan, jossa alkoi selvitä syy kaikkeen - rintasyöpä, joka oli niin pahasti levinnyt luustoon murtaen nikamiakin, että ennuste oli erittäin lohduton. Lääkärit puhuivat, jos kaikki menisi hyvin, että ehkä parisen vuotta elinaikaa.


Nyt on mennyt vajaa 1,5-vuotta tämän taistelun parissa ja ikävä kyllä hoidot on jo jouduttu lopettamaan, koska syöpä on levinnyt jo niin laajalti luustoon, maksaan, ja aivoston alueelle, että odotettava elinikä on korkeintaan kuukausia. Me, Jennan ystävät haluamme, ettei kukaan joudu käymään läpi samanlaista hoitovirhettä ja toivomme, että kaikki nuoret naiset vaatisivat itselleen hoitoa, eivätkä uskoisi lääkäreiden sanoja "olet liian nuori" tai "se on hyvälaatuinen".


Vetoamme teihin ja pyydämme apua Jennasta tehtävään reportaasin ja dokumentin kustannuksiin, että voimme jakaa tietoa etenkin nuorten rintasyövästä, josta ei tunnuta puhuvan riittävän paljon. Ei ole iästä kiinni voiko sairastua vakavasti.''


 Mukaan tukemaan pääset oheisesta linkistä, jossa tarkemmat ohjeet: Link
Lue Jennan blogia tästä, Link

1 kommentti:

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)