''Olin eilen illalla noin kello 22:00 menossa dyykkaamaan Inkilänmäen Lidlin roskiksia. Olen jo monta vuotta hankkinut ison osan syömästäni ruoasta kauppojen, mm. kyseisen Lidlin, roskiksista. Tällä kertaa Lidlin parkkipaikalla oli myymäläpäällikkö toisen työntekijän kanssa kyttäämässä, ettei kukaan dyykkaisi heidän roskiksiaan. Myymäläpäällikkö oli minua kohtaan todella epäasiallinen, huusi vittua ja saatanaa ja uhkasi vartiointiliikkeellä, poliisilla ja "vielä pahemmilla ongelmilla", jos en juuri nyt heti tällä sekunnilla poistu myymälän parkkipaikalta. Hän soitti myös vartiointiliikkeeseen ja puhui myymälän pihassa olevasta "myymälävarkauteen syyllistyvästä
ongelma-asiakkaasta".
Kuopiossa suurin osa roskiksista on lukossa. Harvoissa avoinna olevissa roskiksissa käy minun lisäkseni paljon muitakin dyykkareita. Lidlin roskikset eivät ole avoimet, mutta lukossa olevan oven läpi pääsee kikkailemalla. Lukittujen roskiksien dyykkaaminen on laitonta. Kuitenkin on täysin laillista heittää syömäkelpoista ruokaa roskikseen ja tehdä voiton maksimoinnin vuoksi töitä sen eteen, etteivät ruokaa tarvitsevat saisi kauppojen ylijäämäruokaa hyödynnettyä. Roskiksien dyykkaaminen ei ole keneltäkään mitään pois. Dyykkaaminen vähentää kauppojen ympäristökuormitusta ja hukkaan menevän ruoan ja hyötytavaran määrää. Useimmilla dyykkareilla ei ole edes varaa ostaa kaikkea ruokaansa kaupasta.

Pyydän Teitä levittämään tätä kirjoitusta. Moraalittomalle ruoan haaskaukselle on saatava loppu. Ihmisten on saatava tietää, miten paljon ylijäämäruokaa tuotetaan. Kaikki ylijäämä pitää parhaiden mahdollisuuksien mukaan saada hyötykäyttöön sellaisenaan, mitä roskisdyykkaamisen estäminen ei mahdollista.''
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)