NÄYTÖT

kesäkuuta 25, 2015

Shell arktisella

''Shell on aloittamassa öljynporauksen Arktiksella jo tänä kesänä! Kansainvälinen tiedeyhteisö on useasti varoittanut, että arktista öljyä ei pidä porata, jos ilmastonmuutosta halutaan rajoittaa edes siedettävälle tasolle. Öljyaddiktoitunut Shell ei näistä varoituksista piittaa. Sen sijaan on aivan käsittämätöntä, että suomalainen valtionyhtiökin on ummistanut silmänsä todellisuudelta ja lähettänyt kaksi jäänmurtajaansa Shellin avuksi. Ilman suomalaisia jäänmurtajia poraaminen Arktiksella olisi Shellille mahdotonta.'' ~Greenpeace Suomi -facebook sivuilta napattu
Missä menee raja rahan kanssa? Kuka pystyy ummistamaan silmänsä faktoilta, käyttäytyä kuin ilmastonmuutosta ei olisi tapahtumassakaan, porata mistä tahtoo?
Vaikka välillä tuntuukin ettei maapalloa pysty edes pelastamaan, kun kaikki asiat on vain niin väärin, ei se tarkoita että asioita pitäisi pahentaa. Shell on erittäin tietoinen vaaroista, haitoista sekä riskeitä mitä seuraa jos arktisella aletaan poraamaan, mutta ei. Ei jotkut idiootit vain tajua. 


Ihan nolottaa olla suomalainen tälläisessä tilanteessa, missä autamme tuhoamaan pientä planeettaamme. Mutta onneksi sentään Hollannissa menee hiukan paremmin, kun Haagin tuomioistuin päätti että kasvihuonepäästöjä on leikattava 25% vuoteen 2020 mennessä. Kai se on jo alku johonkin suuntaan? Kunhan vielä eniten päästöjä aiheuttavimmat maat lähtisi samaan mukaan, mm. Kiina & Intia.

Helsingissä on Greenpeacen mielenosoitus perjantaina 3.7. Lue asiasta lisää painamalla tästä.  
Allekirjoita Save the Arctic painamalla tästä
Äläkä missään tilanteessa tue shellia tankkaamalla siellä. Samaa mieltä? Paina tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)