NÄYTÖT

huhtikuuta 08, 2015

Oletus ja Stereotypiat 2

Tiesitkö, että silloin kun mielesi ei saa vastauksia, se alkaa luomaan niitä itse. Käyt läpi kaikki mahdolliset syyt asian takana, tai ehkä vain oletat, että jotain on tapahtunut. Oletat, että nyt hän ajattelee näin ja näin. Oletus on normaalia, toki. Mutta kannattaa opetella huomaamaan, kun sitä tekee.
Lue ensimmäinen aihe asiasta: Oletus ja Stereotypiat

1. 
Vaikka oletus ja stereotypia viittaa siihen, että macho on kovis, ja tunteikas heikko, asia on juuri toisin päin. Vain ihminen joka pystyy omaksumaan jokaisen puolen itsestään, voi olla vahva. Ihminen joka kieltää tunteensa, ja luulee olevasa heikko jos esim. itkee, on juuri siksi heikko koska ajattelee näin.
2.
Egyptissä asutaan pyramideissa, raahataan lohkon paloja ihmisveto voimalla niinkuin asterixissa konsonaan. Kaikkien kaulat on täynnä kultaisia koruja, ja kissoja kuljetetaan punaisella samettityynyllä.
Tietenkin.. False. Kun maailmanmuutosta ei ole näkemässä, saattaa mieli jättää muiden maiden kehityksen huomiotta. Pätee kaikkiin maihin, Egypti nyt oli vain helppo esimerkki. Jos et koskaan matkusta mihinkään, et lue mistään näistä, etkä näin pääse sitä näkemään ja kokemaan, tietenkin se menee sulta ohi, mutta on hyvä muistaa että aikalailla koko maapallo on kehittynyt näistä ajoista, ja laittaa automaatti oletus pauselle :)

3.
Stereotypiana ulkomailla on että kaikki suomalaiset vihaavat ruotsalaisia. Osittain tämä on tottakin. Mutta mistä tämäkin viha tulee? Taistelusta kumpi on enemmän kartalla? Jostain kaukaa historiasta vai simppelisti mustasukkaisuudesta? Ruotsalaiset ei kuitenkaan vihaa suomalaisia. Ruotsalaiset ovat iloisempia, positiivisempia ja no, periaatteessa vaan parempia ihmisiä kuin suomalaiset. Tästäkö se voisi johtua?
Kuitenkin, vaikka moni suomalainen inhoaa ruotsalaisia, ei silti saisi yleistää että kaikki vihaavat. Tämä oletus pois kiitos.
4.
On erittäin eriasia keskustella sosiaalisessa mediassa, kuin kasvotusten. Koska kun juttelee kasvotusten pystyy toisen äänen sävystä, painotetuista sanoista, sekä eleistä määritellä, mitä ja erityisesti miten, henkilö asiansa ilmaisee. Tätä ei ole viestittelyssä, joten jos joku on esimerkiksi  kauan laittamatta hymiöitä, alkaa heti epäluulo kasvamaan että oliko tuo nyt ilkeästi vai hauskasti tarkoitettu jne. Alkaa olettamaan että ''nyt on joku ongelma'' ja epäluuloisimmassa tapauksessa jopa käymään läpi asioita, mitä on saattanut sanoa väärin. 
Tässä oletus voi olla erittäin häiritsevää, koska olettaminen on jotain mitä kaikki tekee, sitä ei voi välttää. Kaippa siis pitää muistaa, että aina kaikki ei vain kerkeä olemaan täysillä mukana sosiaalisessa mediassa, koska ovat täysillä mukana sosiaalisessa elämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)