NÄYTÖT

joulukuuta 01, 2013

Väärä ihanne

Laihuudesta on tehty maailmanlaajuinen ihanne. Vain laihat käyvät vaatteita mainostamaan, ja käveleen runwaylle. Miksi?
Jopa kaikki mainoskuvat, jo valmiiksi laihoista ja kauniista naisista pitää muokata enemmän tähän sairaaseen ihannekuvaan päin. Suuret silmät, pidempi kaula, puhdas iho ja linjat näkyviin mutta muodot piiloon.
Miksi pitää luoda tälläisiä ihannekuvia? Miksei voida antaa ihmisten olla juuri sillaisia kun ovat?
Lapsilla (etenkin tytöillä) on vain viisi minuuttia aikaa olla lapsi, kaunis, ja hyvä sellaisenaan kun on. Kunnes maailma tulee ja kusee niskaan. Nykyään vieläkin vähemmän aikaan, ja koko ajan se aika vähenee.
Ihan kuin ei muutenkin ihmisillä olisi stressiä elämässä, siihen pitää vielä lisätä tää; ettet ole koskaan tarpeeksi hyvä. Bulimia, anoreksia ja muut sairaudet tulee mukana edistämään tätä saatanan ihannetta.

Alipaino on yhtä iso ongelma kuin ylipaino, joten miksi siihen tähdätään? Miksei voida ''mainostaa'' normaalipainoisuutta? Sitä, mitä ihmiset yleensä on? Kaikki tietää että 300 kiloinen ihminen ei ole terve, mutta ei ole kuule 30 kiloinenkaan.

Pitäisi vaan antaa ihmisten olla, rauhassa näiltä ihanteilta. Alkaisi tuomaan normaaleja ihmisiä mainoksiin, niin ehkä saatais syömishäiriöitä vähennettyä, ja itsetuntoja nostettua.

Vaatteetkin tehdään näille superlaihoille pitkä säärisille ihmisille. Kuinka vaikeaa tajuta, että yli puolet väestöstä on laihaa isompia (=normaaleja)? 
Menee normaalikokoisellakin ajatukset negaks kun ei farkkuihin mahdu.
Alla oleva kuva sanoo enemmän kuin miljoona blogipostausta aiheesta. Kertoo totuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)