NÄYTÖT

toukokuuta 12, 2015

Veroista

Välillä tuntuu ettei ikinä tule kasvamaan aikuiseksi, kun on niin monta asiaa joista ei tiedä mitään. Yksi näistä on verot. Miten veroasiat hoidetaan, verokortti, veroprosentti jne. Tiedän sen verran että yksi niistä numeroista jokavuotisessa A3:ssa on veronpalautusten summa. Sit aina odotellaan innolla että mikä niistä.

Eipä opiskelijana pahemmin veroja tarvitsekkaan miettiä, kela kuitenkin pitää siellä hyvän standardin veroprosentin koko ajan mukana. Sitä en kyllä ymmärrä että miksi sossu väittää veronpalautuksia tuloiksi? Jos ne kerta on jo kerran maksettu? Tiedä sitten että onko tämä joku suomen-paskuus-juttu vai onko mua kusetettu.

Ärsyttää kun tuet jotain hyvää veroilla, tuet myös jotain mitä et todellakaan tahtoisi tukea.
Hieno tapa miten vero-asiat voisi hoitaa, olisi niin että joka vuosi sinulle tulisi lappu, jossa saat itse päättää mihin ne verosi maksat.
Olisi tietty joku standardi 30% maksamistasi veroista, jotka menevät yleisiin asioihin joita on pidettävä yllä. Kuten opiskelijoille. (Miksi opiskelijoille? Koska tarvitaan työllisiä lisää ja mikä siihen auttaa on se että on todistus johonkin ammattiin). Tähän 30% kuuluisi koulu ja koulutus jutut, terveydenhoito, kelan tuet, sekä poliitikoille normaalit palkat, ei kolmea tonnia siitä että käy kerran viikossa painamassa nappia jossain salissa. ehei.
(+) = standardin 30% lisäksi
Muita vaihtiehtoja paperissa olisi esimerkiksi sairaalat ja vanhusten hoito, koulutus ja koulut (+), kelan tuet (+), poliitikkojen palkat (+), ne torkkupeitot, vankilat, julkinen liikenne, sekä maailmanpelastus. Jos haluaa niitä päänkatkoja murhaajia auttaa pääsemään vapaaksi vankilasta ja maksaa niiden psykokulut niin sitten merkkaamaan rastia ruutuun.
Jos haluat että vankeja koulutetaan ja annetaan elää paremmissa oloissa kuin opiskelijat niin jälleen kerran, rastia ruutuun.
70% maksamistasi veroista jaettaisiin rastitettujen kesken.


Koko meidän melkein valmiiksi suunniteltu elämä kuitenkin pyörii rahan keskellä, joten ei pitäisi olla mitenkään väärin, että saa päättää mistä maksaa, kunhan suomi pysyy kasassa. (siksi standardi). Tämäkin vasta luonnosajattelua mutta voisi toimia. Mitkä rastit sinä rustitat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)