NÄYTÖT

tammikuuta 05, 2015

Agrekuski

Kun pakkanenkin kovenee ajattelin että on aika aiheelle koskien agrekuskeja.
Ensinnäkin, ei voi olla mielentereydelle hyväksi vetää herne nenään joka ikisestä asiasta, mitä liikenteessä tapahtuu. Jos jokainen sunnuntai-ajaja saa mielesi roihuamaan, olisi ehkä aika katsoa vähän pintaa syvemmälle, miksi tälläinen saa sinut agreemaan?
Ja jos ei henkinen hyvinvointi kärsi, niin fyysinen saattaa, kun raivoessasi menetät keskittymisesi liikenteeseen, tai kun teet raivoisia äkkiliikkeitä, saatat päätyä ojan jatkoksi.

Mielestäni on erittäin huvittavaa, kun katsoo kuskeja jotka joutuvat pysähtymään odottamaan jalkakäytäviä ylittäviä kävelijöitä, he ovat niin vittuuntuneita siellä ratin takana, ja tämä on huvittavaa, koska: Kuskilla on siellä lämmöt päällä, radiosta tulee lempimusaa, ei tarvi muutakuin istua perseellään ja painella vähän polkimia. Kun taas se kävelijä kävelee siellä -30 asteen pakkasessa, hyvä kun pääsee eteenpäin koska tietenkin on jäinen vastatuuli ja lumimyrsky, yrittää hyppiä kinoksien ylitse,
koska aurat suosivat autoja, ei jalkoja. Tuntuu kuin varpaat irtoavat kohta, koska laitoit vain neljät villasukat ja ihosi tuntuu halkeavan kahtia. Mitä te kuskit siellä agreette? Ihan oikeasti.

Sitten on näitä butthurt kuskeja, jotka ajavat ihan perseessä kiinni. Itse menet rajoitusten mukaan, niin aina sieltä löytyy se damääs joka ei pidä mitään turvaväliä. Ja tietenkin jos tälläisestä tilanteensa tulisi kolari, niin tämä damääs syyttäisi silti varmasti sitä edessä ajajaa, vaikka on itse syyllinen siihen, ettei pitänyt mitään väliä toiseen.
Viime kesänä kun itse ajelin skootterilla, oli huvittavaa se, että vaikka menen rajoitusten mukaan, siellä on silti ne turhautuneet agrekuskit takana pyörittelemässä silmiään. Ihan kuin ''skopa'' tarkoittaisi samaa kuin ''pakko ohittaa''.

Rauhoittukaa rattienne takana, ja Kauhajokilaisille pieni muistutus: Käyttäkää sitä saatanan vilkkua. Ehkä pelkästään se voi auttaa joidenkin agrekuski-puolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)