NÄYTÖT

huhtikuuta 06, 2014

Pikavippi

Mielipiteet pikavipeistä jakautuu varmasti kahteen osioon, hyviin asioihin sekä huonoihin asioihin. Joten pitää ne tähänkin jakaa osiin.

Hyvät puolet ensin, koska niitä tuntuisi olevan vähemmän.
-Jos lainan ottaja tietää pystyvänsä maksaa lainan takaisin piakkoin, ja tarvitsee maksaa esim. laskuja nyt, niin silloin pikavippi on kätevä ja hyvä asia. Ei tarvitse ottaa laskuista korkoa sekä stressiä, vaan maksaa se pikavippi myöhemmin korkoineen, ja asia on hoidettu.

Huonot puolet seuraavaksi, joita onkin sitten vähän enemmän.
-Pikavippejä on liian helppo saada, joka tekee siitä automaattisesti myös houkuttelevamman.
-Etenkin nuoria sekä opiskelijoita houkuttelee rahapulan aikaan. Kypsymättömiä ihmisiä, jotka elää hetkessä, tajuamatta lopputuloksia. Eli ''elää hetkessä'' ei toimi. 
-Ennen yksi iso miinus oli järkyttävät 1000% korot. Onneksi nykyään ne on laskeutunut melkein ''sopivaan'' korkoprosenttiin: 52%.
-Kusetus yhtiöitä on liikaa, joten mistä erottaa ne luotettavat? Jos käyttää mozillaa, niin kannattaa hankkia wotti. Se kertoo sivujen luotettavuuden.
-Oravanpyörä/noidankehä. Kun otat yhden lainan, jota et saa maksettua takaisin, alat ottamaan vain lisää ja lisää maksaaksesi edellisiä lainoja. Jolloin lainat + korot --> ei mitään hyvää.
-Stressi. Kaikki se korkojen ja pahimmassa tapauksessa perintölaskjen kanssa taisteleminen.
-Pikavippejä saa liikaa, joten menee vuosia päästä eroon velkakierteestä.
-Jos menee pahaan tilaan vippien velkojen kanssa, niitä ei saa maksettua pois, jolloin menee perintään, ja menee luottotiedot ja tämän jälkeen on todella vaikeaa, miltei mahdotonta saada kämppää tai töitä. Mikä on etenkin nuorelle iso ongelma.
-Ja tietenkin tyhmin syy on se, että ottaa tämän pikavipin juurikin johonkin tyhmään syyhyn. Kuten shoppailuun tai ryyppäämiseen.

Syitä on varmasti monia, ja kyllä niitä löytyy loputtomiin jos vain jaksaa kaivaa. Mutta lopputuloksena: Jos olet tukalassa tilanteessa, miettien että pikavipit on ainoa tapa miten itsesi 'pelastat', niin ensimmäisenä kannattaa puhua jollekkin esim. aikuiselle asiasta. Löydätte varmasti paremman ratkaisun.
Toiseksi, jos olet jo ottanut lainoja, ja olet veloissa, niin kannattaa hommata maksusuunnitelma. Ettet vajoa enää syvemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)